Wanneer uitnodigingen voor griepvaccinatie versturen?

Wanneer uitnodigingen voor griepvaccinatie versturen?

We staan aan de start van de griep- en pneumokokkenvaccinatiecampagne 2024. Bij veel huisartsenpraktijken komen aankomende week de eerst bestelde vaccins binnen. Klaar om te gaan prikken, maar wanneer is nu een goed moment om de patiënten uit te nodigen? Dat is een vraag die we vaak krijgen van onze klanten van Vaccinatieplanner.
 

Beste tijd om patiënten uit te nodigen voor de vaccinaties

Ons advies is om dit niet te vroeg te doen, dan denken veel patiënten: “dat is nog zo ver weg, dat zie ik tegen die tijd wel.” Maar ook niet te laat omdat veel patiënten dan al andere verplichtingen of bezigheden hebben. Nu hoor ik u denken: dat is nog steeds wel erg vaag, he?! 

Ons advies is om de uitnodiging zo’n 10 dagen voor de eerst geplande prikdatum te versturen als we het hebben over een gemiddeld grote huisartsenpraktijk. Wanneer we spreken over een grote huisartsenpraktijk of zorggroep, dan is het advies om dit 14 dagen van tevoren te doen.

Op die manier weten patiënten dat ze actie moeten ondernemen om een prikafspraak te maken, maar hebben ze nog wel voldoende ruimte met eventuele andere gemaakte afspraken.
 

Houd rekening met de levertijden van fysieke brieven

Bovengenoemde adviezen gelden wanneer u de uitnodiging digitaal via mail verstuurd. Indien u de brieven fysiek per post verstuurd, dient u echter ook rekening te houden met de leveringstijd van het postbedrijf. Gemiddeld is dit een dag, maar het kan ooit iets langer op zich laten wachten.
 

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het inplannen van de vaccinaties én het digitaal versturen van de uitnodigingen? Schroom u niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden en kosten.

Top