Vaccinatieseizoen 2024/2025: Voorkom stress en onnodige werkdruk

Vaccinatieseizoen 2024/2025: Voorkom stress en onnodige werkdruk

De rust in uw huisartsenpraktijk lijkt nog maar net teruggekeerd. Het vaccinatieseizoen van 2023/2024 en bijkomende werkdruk staat nog levendig in uw gedachte. Toch zijn de voorbereidingen voor het vaccinatieseizoen van 2024/2025 alweer bijna zo ver.

U heeft al een nieuwsbrief van SNPG ontvangen om u erop te attenderen dat het bijna tijd is om griep- en pneumokokkenvaccins te bestellen. Indien u deze nog niet gelezen heeft, dit kan vanaf maandag 3 tot en met zondag 30 juni.
 

Een ding weet u zeker: dit jaar wilt u geen onnodige werkdruk! 

Griepcampagnes zijn altijd hectisch. Van het bestellen van de vaccins (hoeveel gaat u er bestellen, u wilt geen tekort, maar zeker ook niet veel spillage), uitnodigingen en dan het inplannen. Specifiek het inplannen zorgt voor veel extra werkdruk voor uw doktersassistentes.
 

Ga voor een vaccinatiecampagne met een soepel verloop

Wat als we u zeggen dat het vaccinatieseizoen helemaal geen onnodige werkdruk met zich mee hoeft te brengen? Met Vaccinatieplanner houdt u de regie in eigen handen en krijgt u meer grip op uw planning. Enorme wachtrijen met patiënten zijn verleden tijd!
 

Verlaag werkdruk bij uw medewerkers

Aangeven tijdsblokken worden 100% benut, dit resulteert in aanzienlijk minder telefoontjes naar de assistente(s) en ingewikkelde ruilingen.
 

Krijg inzicht in verbruik

Weet exact hoeveel vaccinaties er ingekocht dienen te worden. Doordat patiënten een afspraak maken voor hun vaccinatie, kunt u precies zien hoeveel vaccins er besteld en eventueel bijbesteld dienen te worden. Door preciezer te bestellen blijft de spillage altijd onder de boetegrens van de SNPG.

Zie per vaccinatiedag hoeveel vaccins er uit de koeling moeten. Kortom, geen stress of er nog voldoende zijn én geen stress van het bijvullen.
 

Ga voor duurzaam

Wanneer u de mailmodule van Vaccinatieplanner gebruikt, kunt uw griepcampagne helemaal groen uitrollen. Wist u dat >75% van de patiënten al een geregistreerd mailadres heeft in het HIS? Tevens kunt u met de mailmodule heel gemakkelijk een herinnering naar uw patiënten sturen.

Naast volledig groen uw vaccinatiecampagne uitrollen kunt u ook nog eens heel veel geld besparen! Hierover leest u hier meer, in de opvolging van deze blog.
 

Geloof ons niet op ons woord

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een dikke 8. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op, maar daar blijft het niet bij. U kunt uw huisartsenpraktijk gratis registreren op www.vaccinatieplanner.nl en ons SaaS(Software-as-a-Service)-vaccinatieplanning systeem 14 dagen kosteloos uitproberen.

Klaar voor een vaccinatiecampagne met een soepel verloop? Neem vrijblijvend contact op.

Top