Artsen op 3e plek wanneer het gaat om werkdruk binnen beroepsgroepen!

Artsen op 3e plek wanneer het gaat om werkdruk binnen beroepsgroepen!

Cijfers van het CBS liegen er niet om:
Beroepsgroepen met de hoogste werkdruk in 2023, top 3:

  1. Managers horeca, detailhandel en overige diensten
  2. Medewerkers persoonlijke dienstverlening
  3. Artsen, therapeuten en gespecialiseerd verpleegkundigen
     

Dat is nou niet bepaald een top 3 waar u als huisarts graag in staat, lijkt ons.
 

Werkdruk: een veelbesproken onderwerp, waarin velen zich klem gezet voelen.

Uiteraard wilt u zelf ook graag de werkdruk verlagen, maar ziet hier niet altijd een mogelijkheid toe. Begrijpelijk! Met hart voor de zorg wilt u het beste voor uw patiënten, dus probeert zo veel mogelijk patiënten te helpen. Door de strenge regelgeving binnen de zorg bent u genoodzaakt alles zo goed mogelijk te documenteren, lees: u heeft veel administratie. 

Eerder schreven we al een blog over de tijdsdruk binnen de huisartsenzorg en blijkt uit een studie dat u als huisarts bijna 27 uur per dag nodig heeft om uw werk te kunnen doen. 

Geen wonder dat u wellicht het gevoel krijgt dat het een onderwerp is waar veel over geschreven en gesproken wordt, maar weinig concrete structurele oplossingen aangereikt worden. We zouden u graag zeggen dat we de “magic fix” hebben, maar helaas hebben wij niet zóveel invloed.

Het verlichten van uw administratieve last en op die manier de werkdruk wat verminderen, is wel iets waar we bij kunnen helpen. Hier delen wij regelmatig tips over op onze blogpagina, maar met onze diensten kunnen we hier echt een verschil in maken.
 

“Sommige taken gaan met diensten van SaaSzorg wel twee keer zo snel.” (Jan van Hest, Stroomz Gezondheidscentra Eindhoven)
 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vaccinatieseizoen. Een periode die veel van u vraagt, bovenop de gebruikelijke werkdruk. Met Vaccinatieplanner stroomlijnen we het vaccinatieproces. Patiënten maken zelf digitaal afspraken waardoor uw tijdslot 100% benut wordt en de doktersassistentes worden aanzienlijk minder gebeld. Daarnaast kan het inscannen van de vaccinaties volledig digitaal, hierdoor kunt u heel makkelijk een .csv bestand downloaden en direct uploaden in uw HIS.

Ook het versturen van de uitnodigingen kan voor u (digitaal) uit handen genomen worden. Daar bespaart u niet alleen veel tijd mee, maar ook heel veel geld.

Vaccinatieplanner is slechts één van de diensten die bijdraagt aan het verminderen van uw administratieve last. Voor de overige diensten verwijzen we u graag naar ons aanbod aan diensten.

Heeft u een vraag of wilt u weten wat we voor uw huisartsenpraktijk kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Top